Úvodní stránka Aktuální číslo Archiv čísel Informace o časopisu Redakce Zpravodaj
 

Článek

IgG proti potravinám – test, jehož čas ještě nenastal

Autoři: Suzanne S. Teubera a Kirsten Beyerb
Autoři - působiště: aUniversity of California, Davis, School of Medicine, Davis, CA, USA, a bChildren’s Hospital Charité, Humboldt University, Berlin, Germany Adresa pro korespondenci: Suzanne S. Teuber, MD, Division of Rheumatology, Allergy and Clinical Immunology, University of California, Davis, School of Medicine, 451 E. Health Sciences Dr., Suite 6510, Davis, CA 95616, USA E‑mail: ssteuber@ucdavis.edu
Článek: Curr Opin Allergy Clin Immunol/CS 2007;4:47-48
Kategorie: Komentář

Souhrn

V roce 1988 prozkoumal Výbor pro praktické normy (Practice Standards Committee) Americké akademie pro alergologii a imunologii (American Academy of Allergy and Immunology) (nyní Americká akademie pro alergologii, astma a imunologii – American Academy of Allergy, Asthma and Immunology) publikované písemnictví vztahující se k teorii, že pro stanovení citlivosti vůči konkrétním potravinám jsou užitečné analytické metody měřící cirkulující potravinové imunokomplexy (protilátky IgG nebo IgE proti antigenům v potravinách) [1]. Výbor dospěl k závěru, že výpovědní hodnota stanovování potravinových imunokomplexů pro diagnostiku potravinové alergie zatím nebyla prokázána a že v současné klinické praxi ji nelze uplatnit.

Ohodnoťe článek:
 

Celkové hodnocení článku:
 
2.5/5, hodnoceno 89x
 
 

Diskuze čtenářů


Vstoupit do diskuze